Noget særligt

I Vuggestuen NOR er vi noget særligt, og vi har med valget af vuggestuens indretning og farver haft et helt særligt fokus.

Vi har med farver og former skabt magiske zoner og læringsmiljøer i vuggestuen. Vi ved, at farver, materialer, rum og æstetik kan gøre en forskel i vores trivsel og vores evne til at lære. Derfor har det været vigtigt for os at tænke alle disse elementer ind i indretningen af vores vuggestue.

Vi mener, at børn – uanset alder – har ret til at være en del af smukke og inspirerende læringsmiljøer. Vi har i vores vuggestue skabt læringsmiljøer, som giver mulighed for fordybelse og bidrager til vores børns nysgerrighed. Vi har valgt legetøj, der øger vores børns udforsknings- og deltagelsesmuligheder i legen. En stor del af vores legetøj er lavet af træ, da det er et naturligt materiale, der giver barnet noget igen, når det leger med det. Vi har desuden skabt små zoner og afskærmninger, der motiverer og stimulerer vores børns fantasi.

Vi har forsøgt at skabe en overensstemmelse mellem zonernes lege- og læringsmiljøer og vores pædagogiske værdier samt temaerne i vores styrkede pædagogiske læreplan.

I forhold til vores valg af farver i vuggestuen er vi meget bevidste om, hvordan farver påvirker krop og sanser. Farver kan være med til at sætte en stemning, skabe ro og skabe tempo. Vi har valgt farver, der støtter det enkelte rums eller zones funktion. Vi har taget udgangspunkt i naturens rolige og velafbalancerede farver – støvet blå, støvet grå, støvet grøn og støvet rosa, og har brugt farverne i flere nuancer.

Alt sammen for at skabe en unik æstetisk oplevelse for vores børn, hvor de bedste udviklingsmuligheder er til stede. Vi har ladet os inspirere af bogen “Magiske Rum – læringsmiljøer i daginstitutioner”.

Facebook